Denne bil er solgt. For at se de biler vi har til salg klik her

 

 

 

 

Alfa Romeo 164 3.0 V6 - 1989

Alfa Romeo 164 3.0 V6 - 1989


Tipo 164 var Alfa Romeos bud på en luksusbil og ved præsentationen på biludstillingen i Frankfurt i 1987 var det tydeligt, at italienerne ville konkurrere med de tyske premiummærker i den øvre mellemklasse, herunder Mercedes E-klasse og BMW’s 5-serie. Med udstrakt brug af galvanisering af både platform og andre pladedele og en i øvrigt fin byggekvalitet, lykkedes det Alfa Romeo at producere en bil, hvor kvalitet og køreegenskaber matchede det skarpe og elegante design fra Pininfarina.

Enrico Fumia’s enkle linier har båret alderen med en tidløs ynde, der får fx BMW’s samtidige 5-serie E34 til fremstå noget bedaget i dag. Kronen på værket er imidlertid den fabelagtige Busso V6 motor på 3 liter, der uden sammenligning var klassens mest karismatiske 6-cylindrede motor.

For Alfisten må dette eksemplar ubetinget være en lækkerbisken. Der er tale om tidlig serie 1 med for-serie kabine med den sjældne kombination af læder og ruskind med tværgående syninger. Sæderne er elektrisk indstillelige. Bilen er solgt ny til sin eneste tyske ejer, en ældre dommer Lindemann i Sydtyskland, der udelukkende brugte den til at bringe familien frem og tilbage til deres feriebolig i Spanien, hvorfor den har auomatisk klimaanlæg. I 2009 afmeldes den i Tyskland og sælges til en dansk samler, der har haft den stående uindregistreret i sin samling siden da. Den er komplet serviceret og kommer med 2 sæt nøgler og fuld dokumentation på sin usædvanlig lave km-stand på kun 57.800 km. Dette samlerobjekt fremstår 100% originalt og leveres med et helt frisk (forår 2020) stort service inklusive tandremsskift!

Prisen i danske kroner er inklusive dansk afgift.