Denne bil er solgt. For at se de biler vi har til salg klik her

 

 

 

 

Porsche 911 T 2.2 - 1970

Porsche 911 T 2.2 - 1970


Meget er sagt og skrevet om 911, men anset om man er Porsche fan eller ej, må man lette på hatten for 911. Siden præsentationen på biludstillingen i Frankfurt i 1963, har denne bils liv og udvikling været uden sidestykke i bilhistorien. Mens stort set alle konkurrenter enten er lukket, lagt sammen med eller overtaget af andre mærker og koncerner, er Porsche forblevet sin egen. Modellen har været gennem oliekriser, stadig skrappere miljø- og sikkerhedskrav, yuppietider og nedgangstider. Den er blevet udsat for hård konkurrence fra automatiserede sportsvognsfabrikker, mens den selv helt op til 1997 forblev håndbygget, som det sig hør og bør, for den mest kapable, helstøbte og fuldendte sportsvogn på markedet.

Ingen der har prøvet en klassisk 911 fra før den tog ½ tons på i vægt og blev forsynet med antiskrid, antispin og alskens hjælpemidler, er i tvivl om, hvad al den opstandelse skal til for. Den er en sand fryd at køre. Den lette vogn med den lette styring, der via en præcis tandstang formidler vejens underlag. Vinduet ned og den sprøde raspen fra den 6-cylindrede, luftkølede boxermotor i øret. Vist kan det lidt gummiagtige gearskifte ikke forceres, men kræver sit eget tempo og vist skal man have lidt respekt og ikke gå ind i svingene med hovedet under armen, men en 911 skal køres frisk.

Vores 911T her er fundet på det varme og knastørre Sicilien, hvor den har boet hele sit liv. Efter vi hentede den til Danmark har den kun kørt sommerkørsel og er passet omhyggeligt.

Bilen har en korrekt 2.2 motor, men ikke matching numbers. Om motoren er 100% standard eller lidt 'prikket' er vi lidt i tvivl om. Et faktum er i hvert fald, at den går uhyre friskt til makronerne i forhold til den fabriksopgivne ydelse på 125 HK. Det er en rigtig drivers car med den patina som gør en velbevaret originalbil så attraktiv. Bemærk prisen er med dansk afgift og sorte nrplader.