Denne bil er solgt. For at se de biler vi har til salg klik her

 

 

 

 

Porsche 911 T 2.4 - 1972

Porsche 911 T 2.4 - 1972


Denne 2.4T er den måske mest velbevarede 911 vi har haft. Den er så original og urestaureret som det nok er muligt at finde og det er helt ned til lakken. Kun venstre dør og forskærm er omlakeret en enkelt gang, resten af bilen står endnu delvist i sin oprindelige fabrikslakering, ligesom himmel og tæpper er de oprindelige.

Den blev solgt ny i Californien i 1972 og har kørt i de to knastørre stater Californien og Nevada indtil den blev fundet og importeret af en tysk 911 forhandler, hvor en dansker bosiddende i Schweiz kom forbi og fandt sin drømmebil. Den er helt og aldeles urørt og usvejst i karosseriet og vi vil påstå at man kan tale om en referencebil, når det gælder originalitet og funktion.

Uanset hvor skrap man er til at restaurere disse biler, så er det er altså bare noget andet at sætte sig ind i en jomfruelig 911, der er skruet sammen på fabrikken i Zuffenhausen og som er blevet grundigt passet siden. Det er en klassisk biloplevelse af de helt store, at tage en tur i denne dejlige 911 og virkelig opleve, hvor godt sådan en bil oprindeligt kørte.

Ud over at det er den eftertragtede ”Oelklapp” årgang, så er den fine 2.4 liter T motor til det amerikanske marked i 1972 forsynet med den samme mekaniske indsprøjtning fra Bosch som E og S motorerne og det hæver ydelsen til 140 HK. Motoren trækker helt rent og med jævn momentkurve og det gør i virkeligheden T-modellen mere kørbar som klassiker på vejen end den mere temperamentsfulde og mere end dobbelt så dyre S version. 

Bilen har naturligvis Porsche certifikat og med fuld matching numbers og colors i hellgelb med beige interiør. Den har schweizisk registreringsattest og EU moms er betalt og kan altså indregistreres i såvel Schweiz som i EU uden yderligere afgifter. Dansk afgift er ikke betalt.