Mercedes-Benz 300 SE - 1965

Mercedes-Benz 300 SE - 1965


I Londons fornemme kvarterer omkring Kensington og Belgravia, gider man knapt dreje hovedet, når en arabisk sheik eller en nyrig russer med guldkæder og skraldende udstødning flasher sin sidste nye Lamborghini Huracán eller Ferrari 488 Pista. En sjælden gang imellem kan man være heldig og opleve en af den kreative klasses renaissancemennesker i en helt anden bil. Stille, som en tysk ubåd i Nordatlanten, krydser den teutoniske aristokrat gennem gaderne efter sit bytte. Udstråling, karisma og klasse, men diskret og uden at være anmassende. Det er den store S-klasse coupe fra 1960erne.

Designer og chef for Mercedes designstudio i Sindelfingen, Paul Bracq løste opgaven med en coupe og cabriolet version af Mercedes nye 4-dørs flagskib i premium-klassen med bravur. Linjerne i særligt den store coupe står stadig, som noget af det mest elegante fra den periode.

W112 var desuden en teknisk tour de force med den store M189 ”big block” rækkesekser fra den ikoniske mågevinge 300 SL, nu blot i en endnu finere aluminiumsversion og stadig med et for datiden avanceret mekanisk indsprøjtningsanlæg, en løsning der dengang ellers var forbeholdt flymotorer. Bilen havde desuden automatgear, spærredifferentiale og en selvnivellerende luftaffjedring, en helt usædvanlig luksusfeature i den yderst komfortable bil. Indvendig var det nærmest Art Deco inspirerede interiør et studie i højglanspoleret træ, krom og tykt læder, og udvendig kunne den skelnes fra W111 på betydeligt mere skinnende krom.

Ikke uden grund var den håndbyggede Über-Benz fra Sindelfingen dyrere end en Rolls-Royce og mere end en halv gang dyrere end den slet ikke billige W111, og så vidt vides blev ud af blot 2.419 producerede kun leveret 2 eksemplarer til Danmark, til en pris man uden problemer kunne erhverve sig en pæn villa i Hellerup for. Denne er den ene og bilen blev købt og indregistreret af direktøren og ejeren af den danske Mercedes importør Bohnstedt-Petersen A/S, Peter Bohnstedt-Petersen, så der er ubetinget tale om et stykke dansk motorkulturhistorie.

En 3 år lang og meget omfattende restaurering er netop afsluttet, hvor bilen er bragt i en stand, der sagtens tåler sammeligning med de fornemste eksemplarer, der er til salg nogetsteds, inklusive de få af denne sjældne model som findes hos de allermest velanskrevne tyske specialister i klassiske Mercedes-Benz vogne. Alt på denne bil har være skilt ad til sidste skrue og er renoveret. Det er for omfattende at beskrive alle detaljer, men af det vigtigst kan nævnes en komplet motorrenovering med renovering og efterfølgende kalibrering af brændstofpumpe hos tysk specialist. Automatgearkasse og bagtøj er renoveret. Hele undervognen med affjedring, bremser samt styretøj er nyt. Selv den lille luftkompressor der leverer luft til affjedringen har været skilt ad og er genopbygget. Karosseriet er komplet istandsat, alt krom er nyt og interiøret er nyt læder i den originale Mercedes kvalitet og efter originalt mønster. Træværket er resuareret af en dygtig møbelsnedker og lakeret og højglanspoleret, så det er flottere end nyt. Samtlige skruer, bolte og møtrikker er tromelrenset og kromatiserede osv. osv. Bilen er lakeret i sin oprindelig sølvmetallic og interiøret er ligeledes i den korrekte farve som leveret fra Mercedes. Bilen er altså med komplet matching numbers og matching colors og helt i overensstemmelse med specifikationerne i vognkortet fra fabrikken.

Her er en sjælden chance for erhverve sig et stykke fornemt dansk motorhistorie i en stand der må imponere selv den mest kræsne. 


EURO 149.000

DKK 1.100.000