Denne bil er solgt. For at se de biler vi har til salg klik her

 

 

 

 

Caterham 7 Roadsport VVC 150 - 1995

Caterham 7 Roadsport VVC 150 - 1995


Da Rover kom med deres K-serie motor var det noget nær et ”match made in heaven”,  da Caterham kunne lægge den i deres udødelige Syver, som afløser for den aldrende og efterhånden vanskelige at skaffe Ford Kent cross flow motor. Rovermotoren var med sine kun 77 kg den i særklasse letteste 4-cylindrede bilmotor på markedet og det var helt efter Colin Chapmans filosofi om, at jo lettere man kunne gøre en bil, jo hurtigere og bedre kørende blev den.

Caterhams Roadsport serie fik K-motoren i forskellige udgaver fra den mindste 1.4 med 105 HK til den kraftigste 1.8 med 153 HK med variabel knastforstilling VVC, der af mange blev betragtet som markedets bedste af den type teknologi.

Selv med den mindste motor på 105 HK er Syveren med sine blot 550 kg ikke nogen sinke og i VVC udgaven med 150+ HK, er Roadsport VVC 150 stort set lige så hurtig som den ikoniske Superlight R300 og med VVC motorens massive, men jævne træk nok mere kørbar. Et faktum er det i hvert fald, at speederresponsen er uden den mindste forsinkelse og trækket kommer øjeblikkeligt uanset hvor i omdrejningsområdet man befinder sig. Det gør bilen både meget kørbar og seriøst hurtig på en bane og en VVC vil, med en bare nogenlunde habil chauffør bag rattet, ydmyge de fleste supersportsvogne på en mindre bane som fx Knutstorp.

Denne Roadsport VVC 150 er fabriksbygget hos Caterham i 1995. I 2014-2015 blev den grundigt renoveret og serviceret hos en Caterham specialist syd for London. Her blev den helt skilt ad og ramme og ophæng blev coatet og karosseriet omlakeret fra orange til British Racing Green med gul næse. Bilen fik nye støddæmpere, bøsninger, bremsedele og der blev monteret en FIA godkendt styrtbøjle.

Den har endvidere ”full weather gear” og split tonneau cover og bagagetasker til styrtbøjle og kardan tunnel og fuld EU road kit (lys, blink osv.).

Bilen har kørt mindre end 10.000 miles og er uhyre fin og frisk. Den har engelske papirer og sælges uden dansk afgift.