Maserati 222 - 1988

Maserati 222 - 1988


Maserarti’s Biturbo serie sikrede mærkets overlevelse i perioden fra 1970’erne sidste store klassiske Gran Turismo vogne og frem til ejerskabet hos Ferrari og nutidens Maseratii modeller. Til tider lidt udskældt, noget fortjent og andet ufortjent, men kompakte og velkørende var de. Achilleshælen var ofte det elektriske system med dårlige forbindelser, men den mekaniske kvalitet faktisk var ganske god, Maserati har altid formået at lave fornemme motorer med rødder i motorsporten og Biturboernes gearkasser fra tyske ZF er ligeledes bomstærke.

En turbolader på hver cylinderrække af en V6 motor er opskriften på den måske mest effektive af alle motorkonstruktioner. Udstødningspulserne fra 3 cylindre passer perfekt til at drive en turbolader, og netop V6 motorer med 2 turboladere, var i mange år nærmest enerådende blandt højtydende racermotorer i blandt andet Formel 1.

De tidlige Maserati Biturboer med karburatorer var ganske temperamentsfulde at køre, mens de senere med indsprøjtning som denne 222 fra 1988 blev noget mere medgørlige, selvom old-school turbo karakteristikken med en pludselig effektopbygning ved små 4.000 o/min bestemt ikke fornægter sig.

Denne 222 (2 døre, 2 liter, 2 ventiler pr cylinder) er en dansk bil fra ny solgt fra Hersild & Heggov i København. Den er velholdt og serviceret og kører helt perfekt. En enkelt oplakering i bilens originalfarve er det også blevet til, så den fremtræder flot.2 liter motoren yder 220 HK og det giver den kompakte bil, der faktisk er kortere end en BMW 3-serie fra samme tid, nogle ganske pæne præstationer. Sammenligningen med BMW er ikke helt tilfældig, for en velholdt E30 koster i dag stort set det samme som denne Maserati og så ved vi nok hvad vi vælger. Bemærk venligst at prisen er inklusive dansk afgift og KM-standen på denne entusiastbil er 76.000!


DKK 179.000