VW Golf Cabriolet 1.8i - 1992

VW Golf Cabriolet 1.8i - 1992


Den første Golf Cabriolet blev introduceret i 1979 og blev fra ende til anden bygget hos Karmann (kendt som leverandør til bl.a. Porsche) mens VW blot leverede mekanikken. Det berømte designhus ItalDesign med Giugiaro i spidsen havde leveret designet til Golf’en, og det skulle senere danne skole for mange efterfølgende modeller, både hos VW og andre producenter. Golf Mk.1 er nu en veletableret klassiker, der tilbyder friskluft oplevelser samtidig med de kendte Golf dyder som kvalitet og holdbarhed. Bemærk bare den solide kalesche der er dobbelt og isoleret med fast bagrude. Derfor så man også disse biler blive anvendt hele året rundt, specielt på de mere mondæne skisports steder syd på. Efter vores opfattelse er Mark 1 med sine markante former langt mere attraktiv end de efterfølgende serie 2/ 3 modeller, der mister lidt af Giugiaro’s oprindelige lidt boxede design og linier.

Vores eksemplar kommer oprindeligt fra Tyskland, og har haft samme ejer igennem de seneste 13 år. Det er tydeligt, at han har passet godt på sin bil. Bilen har altid stået i garage, står stadig i sin originale lak, og der foreligger en mængde dokumentation for service og vedligeholdelse udført gennem årene. Bag rattet føles bilen stadig stram og velkørende. Den kører friskt med direkte styring, gode bremser og de komfortable og faste sæder gør, at også lange ture føles behagelige. At netop denne bil er fabriksudstyret med servo styring og den store 1,8i motor, gør bare køreglæden større og mere letgående.

En let omgængelig cabriolet med ekstra plads til småfolk på bagsædet, og som stadig er til at betale. På mange måder er den indbegrebet af en yderst velegnet begynder klassiker der kan anvendes af og med hele familien. Bilen leveres nysynet.


DKK 89.900