Alfa Romeo 1750 GT Veloce - 1970

Alfa Romeo 1750 GT Veloce - 1970


Et pragtfuldt eksemplar af en af de mest eftertragtede Bertone’r, nemlig 1750 GTV serie 2 og i den helt rigtige galla for den klassiske Bertone coupe. Kendere af Bertonen værdsætter 1750'eren, for dens fine detaljer i både eksteriør og interiør. Fronten med den markante hjerteformede Alfa grill, de små baglygter og indvendigt det elegante instrumentbord med store, separate ure i glas. Den klassiske Nord motor på 1750 ccm med 120 hk, 5-trins gearkasse og man har indbegrebet af en ægte GT vogn i den oprindelige betydning.

Solgt som ny i Milano i 1970 og var hos denne familie i de første 10 år. Derefter blev bilen købt af en schweizer med en meget stor bilsamling. Derefter har den tilhørt et bilmuseum i Holland i en del år.

I det Alfa-glade Holland, er der passet godt på den og man har lagt vægt på at bevare bilen så original som muligt. Bilen er kun oplakeret en enkelt gang helt tilbage i 1980. Kabinen er yderst velbevaret. Selv instrumentbordet, som ofte revner, i den bagende italienske sol, er perfekt. Cromodora fælgene er et originalt ekstra udstyr fra bilens periode. Bilen har nu kørt i alt 134.000 km fra ny - og trækker fremragende ved hjælp fra sine to dejlige Weber DCOE karburatorer.

Vi importerede selv bilen i 2008 og har fulgt den lige siden. Nuværende ejer er en rigtig Alfist og vi har fået bilen til salg grundet et nyt projekt i hans samling.

Bilen kører fremragende, motoren trækker rent op gennem gearene og styring samt affjedring fungerer som det skal. I det hele taget fremtræder bilen teknisk absolut i orden. Grundet falmende lak blev karroseriet grundigt gennemgået i 2020, hvor det blev slebet helt til bart metal inden frisk kvalitets lakering blev påført i den originale farve Alfa Rosso 501. Også undervognen blev ved den lejlighed istandsat, så den nu fremtræder indbydende og velholdt. Det originale interiør fremstår flot, og i det hele taget er der tale om et rigtig indbydende eksemplar, der nu henvender sig til en ny entusiast, der vil værdsætte og bruge bilen.


EURO 49.500

DKK 368.000