Mercedes Benz 350SL 4,5 - 1972

Mercedes Benz 350SL 4,5 - 1972


Det er godt nok svært at tro at den klassiske SL type R107 (nu begyndte Mercedes at skelne mellem karrosseri typerne, før var modellerne blot betegnet W for Wagen, med type 107 blev der opdelt i R for Roadster og C for Coupe) fra Mercedes Benz i år fejrer 50 års jubilæum. Modellen har holdt sig ung og tidsvarende i mange år, og er i dag stadigvæk en meget eftertragtet (og anvendelig) klassiker. Arven efter den populære Pagode model var svær at løfte, men det nye SL design – selvfølgelig stadig udført med sikker hånd – blev vel modtaget, og produktionen stod på fra 1971 helt frem til 1989. Så det må siges at være et holdbart design de kom op med.

Vores eksemplar er et tidligt eksemplar, produceret i marts 1972. Solgt ny i Colorado hvor den blev hos den oprindelige ejer helt frem til 90’erne. Bilen kom til Danmark i 2008 og har siden haft den samme entusiastiske ejer, der virkelig har passet på den. Med en omfattende dokumentation kan man se hvilket engagement han har haft i sin pleje af bilen.

Bilen kom til USA før kravet om kraftigere kofangere, og har derfor de fine europæiske forkromede kofangere. Alle US biler blev leveret med den endnu kraftigere 4,5 liters motor, der nok aldrig har været over 3.000 omdrejninger og er nærmest uopslidelig. Bilen har kørt under 100.000 miles og alt er velfungerende og lækkert.

Vores eksemplar har aldrig været restaureret, står stadig primært i original lak og med det originale interiør, som stadig er som nyt! Farve kombinationen er sjælden, nemlig triple black, dvs både lak, interiør og kalesche er sort. Naturligvis er den medfølgende originale hard-top også sort. Her ud over blev bilen leveret med optionerne: varmeisolerende ruder, central lås, el-ruder, Becker radio og automatisk antenne. Mekanisk står bilen ekstrem velpasset og serviceret, optimeret og vedligeholdt på højt niveau. Al historik og udført arbejde er metodisk dokumenteret.  Bilen blev sidst synet i november 2020 uden anmærkninger.

Der findes en række – også billigere – biler til salg rundt om, men vores eksemplar er det fineste vi til dato har set, og vil gøre sin nye ejer stolt og glad over hver tur. Prisen er inklusive dansk registreringsafgift.


EURO 36.100

DKK 269.000