Spring til indhold

Disco Volante Touring Superleggera 2012

Vi har her på redaktionen et noget anstrengt forhold til de sidste mange års retro bølge indenfor bildesign. Bildesign skal, som alt andet design og arkitektur, efter vores mening afspejle den tid det er skabt og hører til i. Der er ikke noget i vejen med at hente inspiration i fordum tiders mesterværker, men flere af de seneste års retrobiler er endt som groteske parodier på noget der engang var. Lige når de præsenteres tænker man, nå ja – hvorfor ikke, men efter kort tid står de som misfostre, der aldrig burde have set dagens lys. Et oprindeligt ikon, som ikke tålte at blive taget ud af sin tid og transmogryffet årtier frem i en moderne verden. Vi har set det med VW Beetle og andre, mens nogle heldigvis har luret faren. Citröen for eksempel, har trods utallige opfordringer, klogeligt nægtet at lave en retro 2CV eller endnu værre – en ID/DS i retro udgave. En stor tak til Citroën for at have skånet os, skal lyde her fra.

Ind i mellem lykkedes det dog at hente inspiration i fortiden og med sikker sans for skønhed, at give produktet et udtryk, hvor tingene virkelig falder på plads i et fuldendt formsprog, mens historien kun anes dybt under overfladen. Det er efter vores mening lykkedes for Carrozzeria Touring. Under ledelse af Louis de Fabribeckers, har designteamet hos det hæderkronede Milano firma kreeret en hyldest til en af alle tiders mest sagnomspundne biler, nemlig Alfa Romeos sælsomme og gudesmukke Disco Volante fra 1950erne. Det er lykkedes, at lave en bil med sin helt egen identitet, hvor man kun lige antyder et slægtsskab med originalen og uden at ende med en udtværet kopi af denne.

Indtil videre er der kun tale om en 1:1 model, men en funktionsdygtig prototype er planlagt til efteråret. Den følges af en meget begrænset skræddersyet serie. Potentielle kunder skal dog nok være parat til at skille sig af med 4 til 5 mio kroner for at blive medlem af denne lille ekslusive klub, hvilket jo selvfølgelig også kan anskues som lidt af et tilbud i forhold til originalen.