Spring til indhold

Lennons Ferrari på auktion

Er man både Ferrari og Beatles fan, er der god grund til at besøge Grand Palais i Paris, når Bonhams holder auktion den 5. februar. Lot nr. 363 under hammeren er nemlig intet mindre end John Lennons første bil, en 1965 Ferrari 330 GT 2+2.

Da Lennon bestod sin køreprøve i februar 1965 skabte det overskrifter i Englands aviser. Det skabte også aktivitet blandt samtlige forhandlere af luksusbiler i hele Weybridge området og i løbet af få timer var vejen udenfor Lennons hus i Kenwood nærmest blokeret af Aston Martin, Maserati, Lamborghini og Ferrari vogne, stillet i vejsiden af forhandlere, der håbede på at gøre forretning med den nybagte ejer af et kørekort.

Valget faldt på denne smukke 12-cylindrede gentlemans Grand Tourer, en Ferrari 330 GT 2+2 serie 1, som Bonhams nu forventer opnår hammerslag ved 120 – 170.000 Euro. Man må da medgive, at Lennon havde stil og smag for de bedre ting her i livet (og råd til det), når han som sin allerførste bil køber en ny Ferrari. Vi vover lidt af vores professionelle prestige og gætter på, at den bil godt kan blive budt væsentligt højere op.

07.02.2011. Bilen blev trukket fra auktionen. I følge en talsmand for Bonhams meddelte sælger i sidste øjeblik, at han alligevel ikke nænnede at skille sig af med bilen.