Spring til indhold

Porsche 911

Stelvio har haft fornøjelsen at sælge og levere et ganske betydeligt antal klassiske Porsche 911 til nye kunder over de seneste år. Mange har været af den eftertragtede “F” serie i årgangene 1970-73. Faktisk er det blevet til ikke mindre end 6 eksemplarer af de ganske kostbare “S”-versioner, 2 af “E”-versionen og 5 styks af “T”-versionen, samt ikke mindst et enkelt eksemplar af den sjældne 2.7 Carrera RS. Dertil kommer et par tidlige 930 (911 Turbo) og flere tidlige “G” modeller.

Det har været både spændende og lærerigt for os. Vi har fået rigtig god indsigt i disse spændende biler, både teknisk og hvad angår markedet for dem, og vi er i al beskedenhed gået hen og blevet den forhandler i Skandinavien, der har leveret flest klassiske Porsche 911 over de seneste 3-4 år. Fælles for dem alle har været, at det er biler i top stand, og mange af dem har tiltrukket internationale købere.

En stor del af disse biler har vi selv leveret til køberne. De fleste er kørt på vores egen transporter, men en enkelt har vi haft fornøjelsen at køre på egne hjul til sin nye ejer i Guéthary, en forstad til Biarritz i det sydvestligste hjørne af Frankrig. Det blev til en herlig tur på nogle af Europas bedste veje, med Pyrenæernes berømte bjergpas Col d’Tourmalet og Col d’Aspin som turens absolutte højdepunkt. Vi gjorde selskab med at par andre fine klassikere og du kan læse en rejsebeskrivelse fra turen her på ViaRETRO’s hjemmeside.

Den blå 911S 2.4 bød på nogle fantastiske natur- og køreoplevelser i Pyrenæerne.

Den klassiske trio gør holdt og køber meloner hos en af de mange boder med grøntsager ved foden af Pyrenæerne. Området er blandt andet kendt for sine yderst velsmagende cantaloupe meloner.

Den blå 911S fra 1973 når frem til Biarritz og leveres nyvasket og poleret til sin Porsche kyndige og forventningsfulde nye ejer. Han havde et par uger forinden været på besøg hos Stelvio i Måløv for en grundig gennemgang og testkørsel af bilen.