Spring til indhold

Alfa Romeo 1750 GT Veloce – 1971

Vi hentede selv dette fine eksemplar af en Bertone i Østrig i 2006. Modellen er den eftertragtede 1750 GTV serie 2 og i den helt rigtige galla for en italiensk fuldblodsbil, som den klassiske Bertone.

Kendere af Bertonen værdsætter 1750’eren, for dens fine detaljer i både eksteriør og interiør. Fronten med den markante hjerteformede Alfa grill, de små baglygter og indvendigt det elegante instrumentbord med store, separate ure i glas.

1750 motor med 120 hk, 5-trins gearkasse og man har indbegrebet af en ægte GT vogn i den oprindelige betydning.

Bilen her blev i 2004 totalt adskilt og karosseriet gennemgribende renoveret med bl.a. nye skærme og paneler og lakeret i den klassiske 501 Alfa Rosso – udvendigt og indvendigt!

Motoren og gearkasse blev ligeledes renoveret med nye lejer, forkæder, stempelringe, topstykke renoveret, synkromesh, kobling osv.

Stolene er tidstypiske Recaro fra ’70’erne, der hvad støtte og komfort angår, er standardstolene langt overlegne. Både de og hele kabinen er ombetrukket så alt matcher. Undervognen er strammet op med nye bøsninger og et sæt Eibach fjedre, der giver bilen den helt rigtige ‘stance’ på vejen. For at runde det hele af, er den monteret med et sæt originale Cromodora fælge med nye dæk. Disse klassiske 5-stjernede fælge er efter vores mening dem, der klæder en Bertone allerbedst.

Dens danske ejer har passet rigtigt godt på bilen og selv fået foretaget en del ýderligere forbedringer. Blandt andet er mange gummilister skiftet. Alulisten i bagruden, der manglede ved fotograferingen er selvfølgelig monteret efterfølgende. Bilen fremtræder meget lækker og indbydende. Prisen er inklusive dansk afgift.