Spring til indhold

Alfa Romeo 1750 Spider Veloce – 1968

Da Duetto’en kom i 1966, havde den en vanskelig opgave med at afløse den lille Giulia/Giulietta Spider, som hele Italien elskede ubetinget. Designhuset Pininfarina præsterede imidlertid, at give Alfa den største sportsvognssucces nogensinde med et design, der kunne overleve næsten uforandret i en bilmodel produceret gennem 4 årtier. Med til at give den nye 105-serie Spider en kickstart blandt bilelskere, var uden tvivl dens medvirken i filmen ‘The Graduate’ fra 1967 med en debuterende Dustin Hoffman og Anne Bancroft, som den underskønne Mrs. Robinson.

Den første Duetto fra 1966 var med 1600 motor og her er den et par år efter som 1750 model, stadig med den fine aluminiumsmotor med 2 overliggende knastaksler, 2 dobbelte karburatorer, 122 hk og 5-trins gearkasse. Mekaniske lækkerier i forhold til dens samtidige konkurrenter.

Dette eksemplar af 1750 modellen, er i topstand og fremtræder original overalt. Den kommer oprindeligt fra Sydafrika, men blev leveret med rattet i venstre side, så der er ikke tale om en ombygning. Farven er Pininfarina rød, som er den korrekte for en Duetto. Bilen er serviceret og passet, så den fremstår perfekt i optik, karosse og mekanik. Leveres nysynet og inkl. afgift.