Spring til indhold

Alfa Romeo 2000 GT Veloce – 1973

En temmelig unik 2000 GTV er nu tilbage hos Stelvio. Bilen gennemgik for 6 år siden en total ‘nut & bolt’ restaurering, hvor alt blev afmonteret. Den helt tomme karosse blev glasblæst i bunden ud- og indvendig, i motorrum, bagagerum, alle kanter og døre og klapper. Resten af karrossen bumset af og slebet helt ned til rent metal overalt. Det nødvendige pladearbejde blev lavet. Derefter blev den rettet af, metalliseret, primet og lakeret i den korrekte Alfa farve, Grigio Medio Metallizatto.

Al mekanik blev gennemgået, renoveret og utallige dele udskiftet med nye. Hele undervognen med nye bøsninger overalt, nye fjedre og dæmpere, nye bremser, styretøj renoveret og nye styre- og bærekugler. Ledningsnettet er skiftet. Selv viskertrækket blev adskilt, renoveret og smurt.

Udvendigt blev samtlige lygter, dørhåndtag, kromdele og emblemer udskiftet med nye. Nye gummilister monteret i ruder, døre og klapper.

Motor og gearkasse blev totalrenoveret og samtlige sliddele skiftet: Motoren er modificeret med blandt højkromprimerede stempler, Colombo & Bariani knastaksler, komplet GTA udstødning, nye Weber karburatorer Topstykket renoveret og portet. Nye ventiler med 45 grader sæder, og nye styr. Gearkasse renoveret med nye lejer, synkromeshringe og en ny original Sachs kobling monteret.

Der blev monteret ny kabine med ny himmel og indtræk i det bedste, sorte læder. Selv det klassiske Personal trærat er renoveret, så det fremstår som nyt.

Der er kort sagt ikke sparet på noget under restaureringen af denne bil og den henvender sig til den absolut kræsne entusiast, der kun vil have det bedste. Vi har naturligvis omfattende fotodokumentation af hele restaureringsprocessen.

I dag står bilen efter mindre end 6.000 km stadig i flot stand og med kun lettere brugsspor. Prisen er inkl. registreringsafgift.