Spring til indhold

Alfa Romeo 2000 GT Veloce – 1973

DKK 325.000

NYT: SE VIDEO NEDERST I ARTIKEL

Den klassiske Bertone har i sin sidste version 2 liters motor med 131 HK, større bremser på forhjulene, højere gearing samt spærredifferentiale på bagakslen i forhold til de tidligere modeller. Grundlæggende deler den dog det meste teknik med sine forgængere: Skivebremser på alle 4 hjul, 5-trins gearkasse og den lækre “Nord” motor i aluminium med 2 overliggende knastaksler og 2 dobbelte karburatorer – her er Dellorto monteret. Med sit design og sin teknik er den vel om nogen en typisk italiensk Gran Turismo. Mindre og mere kompakt end de store repræsentanter for klassen fra Maserati, Ferrari og Lamborghini. Ikke desto mindre giver Alfas lille 1960’er GT måske 90% af det samme udtryk og den samme glæde, men til kun en brøkdel af prisen. Chefingeniør Carlo Chiti’s teknik kombineret med den unge Giugiaros linier som ny designer hos Bertone, har givet Alfa’s Bertone GT en høj og velfortjent placering, som eftertragtet og elsket klassiker. At reservedels situationen idag nu er bedre end nogensinde hjælper også på glæden ved ejerskabet, uden at det ruinerer en.

Dette eksemplar er ganske usædvanligt en dansk bil fra ny, og altså ikke en importeret bil. Ikke mange overlevende fra den tid tilbage, så for dig der værdsætter bilens historik er dette et ekstra plus. Fra 1980 til 2017 ejet af en og samme Alfa entusiast, der brugte bilen som daglig transport, og sidenhen solgt til endnu en entusiast, der kun har brugt bilen til sommerkørsel. Bilen er tidligere blevet renoveret, og sidenhen løbende blevet passet og vedligeholdt, blandt andet med renovering af motor og gearkasse. Den fremstår rigtig pæn i karosseri og kabine, uden at være overrestaureret og med lidt forventede brugs spor. Mekanisk er bilen rigtig velfungerende og kører som en klassisk Bertone skal, med en dejlig indsugningslyd fra de dobbelte Dellorto karburatorer.

Der medfølger en omfattende dokumentation for bilens liv, herunder regninger, fotos og materiale fra diverse Alfa træf, som ejerne har deltaget i gennem tiderne.

Bilen leveres nysynet og med meget fine sorte historiske nummerplader.