Spring til indhold

Alfa Romeo 2000 GT Veloce – 1973

Vi har haft denne fine Alfa Bertone coupe i den kraftige 2000 udgave i vores samling tidligere. Nu er den tilbage i fin form. 

Bilen her har for 8 år siden gennemgået en restaurering af karosseriet, hvor den efter total afmontering til tom karosse, er slebet og afrenset til rent metal inde som ude. Alle suspekte pladedele er udskiftet eller repareret, hvorefter den er grundigt primet og slutlakeret i den klassiske Alfa Rosso 501 og med flere lag afsluttende klarlak.

Kabinen er betrukket med nyt sort læder af professionel saddelmager. En mængde nye mekaniske dele er monteret, blandt andet er dyre dele som styretøj og bagtøj renoveret. Gummilister og mange andre dele er  ligeledes nye.

I de efterfølgende år efter bilen blev samlet, har ejeren lagt vægt på at få bilen helt færdig i alle detaljer og gjort stram og driftsikker. Og hvad gør man så, når man står med en så fristende køremaskine og gerne vil teste hele ‘pakken’ af? En tur ned gennem Europa og over Alperne. Ned til den hellige gral for enhver klassiker: Stelvio passet selvfølgelig! Kåret af Top Gear som ‘The Worlds best driving Road’. Året efter besejrer Alfa’en Furka passet, med de fine scener med Tilly Masterson og Sean Connery i ‘Goldfinger‘. 

Bilen fremstår nu igen utrolig flot, netop profesionelt heloplakeret og med den, for en Bertone GT, helt rigtige potente sænkede fremtoning på vejen og med sine tidskorrekte og sjældne FPS fælge. Vi sælger denne meget attraktive Bertone inklusive afgift.