Spring til indhold

Alfa Romeo Spider 2000 Veloce – 1972

Denne bil er solgt, tillykke til den nye ejer

OBS: Husk at nyde præsentations video nedenfor

Sammenlignet med mainstream konkurrenterne fra MG og Fiat var Alfa Romeo Spider mere den kræsne kenders valg, når der i 1960’erne og 70’erne stod åben 2-personers sportsvogn på ønskesedlen. Den velkendte “Nord” aluminiumsmotor med dobbelt overliggende knastaksler, 2 dobbelte karburatorer, 5-trins gearkasse også i alu og skivebremser på alle 4 hjul var standard lækkerier på modellen. I 1971 kom den kraftige 2 liters motor med 131 HK, større bremser og 20% spærredifferentiale på bagakslen, altsammen lækkerier som konkurrenterne slet ikke kunne matche.  Serie 2 modellen med sin skarpt afskårne Kamm-hæk udstråler klassisk italiensk stil og elegance og der er i det hele taget store mængder “dolce vita” i enhver tur bag rattet.

Bilen her har tidligere boet hos dansk Alfa entusiast, og er løbende blevet godt serviceret. En frisk køretur vil hurtig bekræfte, at det var køre oplevelsen der var i højsædet og som altid skulle være en fornøjelse. Motor, gearkasse, styretøj og bremser fungerer særdeles godt, og det er bare en bil man bliver i godt humør af at køre i – naturligvis helst åbent, hvor lyden fra Weber’ne ikke fornægter sig.

Der foreligger en omfattende dokumentation, der vidner om tidligere ejers interesse for at vedligeholde og opgradere bilen behørigt. Senest har bilen fået 1-2-3 strømfordeler og forstolene er ombetrukket. Nye Cromodora fælge i det klassiske stjerne design fuldender sammen med de historiske sorte nummerplader det klassiske look på Spider’en, som fremstår flot og velpasset lige til at nyde.

Bilen er prissat yderst fornuftigt, og da også reservedelssituationen er rigtig fin for denne model vil det her være muligt at komme til at køre klassisk åben Alfa Romeo indenfor et overkommeligt budget. Når man tænker på hvordan udviklingen i pris på den tilsvarende og mekanisk identiske GT udgave er røget i vejret, er det (stadig) overraskende meget bil man får for pengene i en Spider. Bilen leveres synet, indregistreret og gennemgået på vores værksted, så du er klar til at komme ud og køre La Dolce Vita i åben Alfa Romeo – så bliver det ikke meget mere klassisk.