Spring til indhold

Alfa Romeo 2000 Spider Veloce – 1980

DKK 189.000

Husk at se præsentations video nederst

Sammenlignet med mainstream konkurrenterne fra MG, Fiat og andre, var Alfa Romeo Spider mere den kræsne kenders valg, når der i 1960’erne og 70’erne stod åben 2-personers sportsvogn på ønskesedlen. Den velkendte “Nord” aluminiumsmotor med dobbelt overliggende knastaksler, 2 dobbelte karburatorer, 5-trins gearkasse også i aluminium og ATE skivebremser på alle 4 hjul var standard lækkerier på modellen. I 1971 kom den kraftige 2 liters motor med 131 HK, større bremser og 20% spærredifferentiale på bagakslen, altsammen lækkerier som konkurrenterne slet ikke kunne matche.  Serie 2 modellen med sin skarpt afskårne Kamm-hæk udstråler klassisk italiensk stil og elegance, og der er i det hele taget store mængder “dolce vita” i enhver tur bag rattet.

Motoren er helt nyrenoveret (km 0) og ligeså er gearkassen, så der er nu mange gode kilometre i vente til den nye ejer. Nu skal det ikke kun handle om mekanik på denne bil. Resten af bilen er faktisk også temmelig lækker og indbydende. Lædersæder, elektriske ruder, Cromodora fælge, windbreaker og kaleche i fin stand er med til at runde den klassiske røde Spider af.  Og for at det ikke skal være løgn, medfølger der noget så sjældent som en Targa-hardtop fra Kørbler i Tyskland. Så kan man selv vælge om man vil køre coupe, targa eller cabriolet – hvor smart er et ikke lige!?

Vi kender denne bil godt, idet vi solgte den til sin seneste ejer for over 11 år siden. Han har passet rigtigt godt på den i mellemtiden, så den stadigvæk den dag i dag fremstår flot. Bilen leveres nysynet og indregistreret, så du er klar til at køre sommeren i møde i åben, klassisk Alfa.