Spring til indhold

Alfa Romeo Brera 3.2 JTS Q4 SkyView – 2007

Velkørende, teknisk raffineret og ikke mindst gudesmuk fra enhver vinkel. Det er sådan vi forventer en sportscoupe fra Alfa Romeo. Alfa Romeo Brera skuffede da heller ikke ved præsentationen i 2006. I princippet er Brera en coupe version af Alfa 159 og baserer sig på dennes platform omend i en forkortet udgave og alligevel er Brera sin helt egen model, hvor kun fronten kan genkendes fra Alfa 159.

I Q4 udgaven med den store 3.2 liter V6 med 260 HK og permanent 4-hjulstræk lever køregenskaber og præstationer fuldt op til det eksotiske ydre. Selvom der er tale om en tung vogn, så giver 4-hjulstrækket kombineret med den 18 cm kortere akselafstand en fin balance, både ind og specielt ud af sving, hvor man kan gå tidligt på gassen og mærke at de fede Pirelli P-Zero 235/40 bider godt fast ud af kurven på alle fire 18” hjul.

Her er der tale om topmodellen til nyvognspris på kr.  800.000+ med Momo kabine i tykt læder og Sky-View glastag, der giver en luftig kabine, hvor man næsten får indtryk af at køre åben bil om dagen og om natten  udsyn til stjernehimlen, når det store elektriske gardin er kørt væk.

Denne Brera er velholdt og velserviceret ud over det sædvanlige. Den har kun kørt 130.000 km og har ud over alle service for nylig også haft hele motoren ude for det helt store service, hvor hele knastkædetrækket er skiftet. Det gør man normalt ikke og det var heller ikke fordi der var noget galt, men dens ejer har et blot en fuldstændig kompromisløs indstilling til pasning og vedligeholdelse af sine biler.

Den nye ejer får derfor en særdeles fin Brera med lavt km-tal og alle service overholdt til bare en brøkdel af hvad denne eksotiske bil  kostede fra ny.