Spring til indhold

Alfa Romeo Spider Veloce 1750 – 1969

DENNE BIL ER SOLGT, TILLYKKE TIL DEN NYE EJER

Da Duetto’en kom i 1966, havde den en vanskelig opgave med at afløse den lille Giulia/Giulietta Spider, som hele Italien elskede ubetinget. Designhuset Pininfarina præsterede imidlertid, at give Alfa Romeo en af de største sportsvognssucceser nogensinde med et design, der kunne overleve næsten uforandret i en bilmodel produceret gennem 4 årtier. Med til at give den nye 105-serie Spider en kickstart blandt bilelskere, var uden tvivl dens medvirken i filmen ‘The Graduate’ fra 1967 med en debuterende Dustin Hoffman og Anne Bancroft, som den underskønne Mrs. Robinson.

Den første Duetto version fra 1966 var med 1600 motor og her er den et par år efter som 1750 model, stadig med den fine “Nord” aluminiumsmotor med 2 overliggende knastaksler, 2 dobbelte karburatorer, 122 hk og 5-trins gearkasse. 1750 fik endvidere en højere gearing i bagtøjet til at udnytte den kraftigere motor effekt. Skivebremser på alle fire hjul naturligvis. Mekaniske lækkerier i forhold til dens samtidige konkurrenter.

Dette eksemplar af 1750 modellen er i meget fin stand. Bilen blev i december 1969 eksporteret til USA og kom siden til Danmark i 2006. Herefter blev den noget nær total renoveret i karrosse, kabine og mekanik, herunder med montering af dobbelte Dellorto karburatorer så den både kører og lyder som en klassisk Alfa skal. Selveste Arne Juel fra Tilst er manden bag motor renovering, finere reference findes næppe. Herud over er også bremser, hele undervognen, bagaksel og mere gennemgået og opdateret. Der er ikke mere at lave på bilen, den skal blot nydes. Der følger et helt ringbind med, hvor alt arbejde naturligvis er dokumenteret. Farven er klassisk Alfa Rosso Farina 514, som er den korrekte for en Duetto.

De knap så udbredte 1750 udgaver af “Duetto” modellen (egentlig er det jo kun 1600 versionen man retteligt bør kalde Duetto) er idag ganske efterspurgte og i stigende kurs. Her får man en nøglefærdig og gennemprøvet bil der ikke skal arbejdes yderligere med. Tidligere ejer var erfaren Alfa Romeo entusiast og yderst velbevandret udi Alfa ejerskab – og det mærkes på bilen!

Leveres nysynet og inkl. afgift.