Spring til indhold

Alfa Romeo GTV 2.0 – 1998

På udstillingen i Geneve i 1995 præsenterede Alfa det nye par, Spider og GTV. Den lave, kileform med skråt afskåret hæk, giver Pininfarina designet et aggressivt udseende, der er helt moderne også i dag, 13 år efter. GTV’en har et meget stift karosseri, der sammen den avancerede multilink hjulophæng giver bilen fremragende køreegenskaber.

Multilink ophænget på bagakslen giver udover det faste greb i underlaget også svagt medstyrende baghjul. Det reducerer den udtalte understyring de fleste forhjulstrukne biler lider under og som mange sportsbilister oplever som kedelige. GTV’en er da også en meget dynamisk køreoplevelse, med lynhurtig indstyring i kurver og overbevisende vejbeliggenhed.
Den 16-ventilede 2.0 Twin Spark, anses af mange for at være den mest harmoniske motor til denne bil. Veloplagt, adræt og ikke så næsetung, som den store 3-liters V6 og det bedste kompromis mellem ydelse (150 HK) og brændstoføkonomi.

Eksemplaret her har vi netop hentet i Italien. Det er Lusso udgaven med Momo læderkabine og klimaanlæg. Den har kørt 82.000 km og fremtræder som ny. Vi har givet den et stort service med ny tandrem, skift af olie og filtre m.m., så den er klar til mange tusinde kilometers problemfri kørsel. Nysynet og med dansk afgift, klar til indregistrering.