Spring til indhold

Alfa Romeo Spider 2.0 16V TS – 1997

BILEN ER SOLGT TAK

Se præsentationsvideo nedenfor.

Alfa Romeo Spider 2.0 Twin Spark 16V er 90’ernes fortolkning af konceptet ‘åben italiensk sportvogn’, som Alfa Romeo gennem alle tider har forstået at udtrykke på fornemste vis. Stadig en moderne skønhed og stadig i front med design og konstruktion. Denne Alfa Spider er født af en stor tradition af Alfa Romeo sportsbiler. Et design der holder fuldt ud, selv her over 30 år efter bilen blev præsenteret. Modellen kendes også som 916 Spider, altså modellen der afløste de baghjulstrukne 105/115 Spider’e der blev produceret frem til 1994.

Multilink-ophænget på bagakslen giver, udover det faste greb i underlaget, også svagt medstyrende baghjul. Det reducerer den udtalte understyring de fleste forhjulstrukne biler lider under og af mange sportsbilister opfattes, som kedelige og defensive køreegenskaber. Spider’en er en inspirerende og dynamisk køreoplevelse, med lynhurtig indstyring i kurver og overbevisende vejbeliggenhed.

Den 16-ventilede 2.0 Twin Spark var en hel ny generation af motorer. Den skulle afløse den kendte ”Nord” motor, og havde derfor en del at leve op til. Men hvilken maskine Alfa præsenterede, top moderne med tandremstræk, 16 ventiler, dobbelt tænding (TS), faseforskydelig indsugningsknast og mange andre lækkerier. Resultatet blev derefter, en super villig og lækker motor, der snildt ydede 150hk på 2 liter. Anses af mange, for at være den mest harmoniske motor til denne bil. Veloplagt, adræt og ikke så næsetung, som den store 3-liters V6 og det bedste kompromis mellem ydelse og brændstoføkonomi.

Eksemplaret her hentede vi selv i Italien helt tilbage i 2007. I mellemtiden har den boet hos en sand Alfist der omhyggeligt har passet og plejet den. Den er med original sort læderkabine og aircondition. Opleves stadig som en ny bil, og har da også kun gået 76.600 kilometer (dokumenteret). Bilen fremstår stadig i sin originale lak og har aldrig været skadet! Leveres nysynet og indregistreret til sin nye ejer, der kan have glæde af den i mange år fremover. Og til prisen er det faktisk utroligt meget bil for pengene, standen taget i betragtning.