Spring til indhold

Alfa Romeo Spider 2000 Veloce – 1980

Ingen kan se andet, end at her kommer en fin og velholdt Alfa Spider. Under motorhjelmen gemmer sig imidlertid en af de bedste motorer Alfa har lavet i nyere tid, nemlig den fine 4-cylindrede Twin Spark motor i aluminium fra Alfa 75. På papiret er der med 148 HK ikke den store forskel i effekt. En forøgelse på beskedne 16 HK, svarende til 12% i forhold til standard Nord motorens 132 HK. Det betyder også at vi holder os pænt indenfor lovens regler om ilægning af kraftigere motorer inden det udløser fornyet afgift.

I praksis er Twin Spark motoren en stor oplevelse i denne bil. Alle der kørt Alfa 75 2.0 Twin Spark, tænker tilbage med vemod på, hvor veloplagt den motor er. Når vægten så tilmed bibeholdes på samme lave niveau som med bilens standard motor, så er der tale om en overordentlig vellykket up-grade. Den motor har et kompetent træk i både bund og mellemområde, som passer rigtig godt til den åbne Spider. Her har man valgt at bibeholde TS motoren benzinindsprøjtning. Det giver en let kørt og hverdagsanvendelig bil med masser af power, og uden at den af den grund mister den karakteristiske, sprøde Alfa lyd.

Nu skal det ikke kun handle om motor på denne bil. Resten af bilen er faktisk også temmelig lækker og indbydende. Lædersæder, elektriske ruder, Cromodora fælge, kaleche i fin stand, er med til at runde den klassiske røde Spider af.  Man får her en lækker Alfa Spider, der ikke kan lade være med at imponere os med sin veloplagte motor.