Spring til indhold

Alfa Romeo Sprint 1.7 QV – 1987

Alle der var med i 70’erne husker da Alfa Romeo kom med deres Alfasud. I 1971 satte den standarden for hvor godt og inspirerende en kompakt familiebil kunne køre. Køreegenskaberne var uovertrufne og den sprøde boxermotor en sand fornøjelse både at køre med og lytte til. I 1976 designede Giugaro så en coupe baseret på Alfasud’en. Det blev til Alfasud Sprint og mange fandt linierne i den lille nye sportscoupe endnu mere vellykkede end den større Alfetta GT.

I forbindelse med et større facelift i 1983 skiftede den navn fra Alfasud til slet og ret Alfa Romeo Sprint. Den blev gennem årene leveret med flere motorstørrelser for i 1987 at komme med den absolut kraftigste, nemlig 1.7 QV (Quattrofoglio Verde). Med 2 dobbelte karburatorer ydede den 118 HK og alle der har kørt Alfa med den motor er vist enige om, at mage til sprød og veloplagt motor skal man lede længe efter.

Eksemplaret her er netop den ypperste model 1.7 QV med karburatorer. Bilen har fra ny kørt 72.000 km og den er velholdt og serviceret grænsende til det pedantiske. Ikke bare findes der ikke rust i bilen. Den tidligere ejer har givet bilen et nyt superlækkert læderinteriør hos professionel saddelmager. Der er ikke et klonk eller en raslen nogensteds i den bil og alt fungerer så fint som da den kom fra fabrikken. Vi har sådan set blot at tilføje, at hvis det er den model man ønsker sig, så kommer man til at lede meget længe, for at finde en finere Sprint end denne.