Spring til indhold

Aston Martin Virage – 1990

Du kender uden tvivl situationen: Butterfly’en rettes foran spejlet og det imaginære fnug på smokingjakkens revers børstes af. Teaterbilletterne er stukket ned på plads i skærfets folder der, som en gentleman ved, af samme grund altid skal vende opad. Dry Martini’en står klar og alt tegner til en perfekt aften. Kun en enkelt detalje mangler. Det nonchalant henkastede spørgsmål til skønheden, der sidder ved sminkebordet og lægger sidste hånd på værket. Indrøm det! Den sætning du altid har ønsket at sige: “Shall we take the Aston tonight, Dear?”

Well, her er muligheden. Virage’n har ganske vist været et lidt uelsket bæst i rækken af Aston Martins, men det er faktisk ikke retfærdigt. Bevares, det er en sen-80’er bil på godt og ondt. Forsynet med datidens elektronik og et umiskendeligt 80’er udtryk ude som inde. Det var modellen, der skulle bringe Aston ind i 90’erne. Lyden fra den store V8 motor på 5.3 liter, nu med 4 ventiler pr cylinder og Weber indsprøjtning og så måden den trækker på, fejler bestemt intet. En Virage er immervæk den sidste håndbyggede Aston og med karosseri i aluminium. Alt hvad den hæderkronede, lille fabrik på Tickford Street i Newport Pagnell stod for og hvor i dag kun en lille serviceafdeling står tilbage. I dag foregår produktionen i Gaydon, Warwickshire på det der hed Ford Motor Company Luxury Division fabrik, hvor alene navnet mere giver associationer i retning af en Mondeo, der er svinet lidt til med kinesisk åndenød på instrumentbordet.

En Virage er en sand Gran Turismo bil: Hurtig, luksuriøs og ekstremt eksklusiv og nyvognsprisen for 22 år siden, var da også sindssyge 4.250.000 kr., hvis man var indbygger i dette lille grotesk afgiftsplagede land. De kun 365 producerede eksemplarer er med til at understrege, at denne bil aldrig var for masserne. Når den så nu, tilmed er den økonomisk mest overkommelige Aston af alle, hvad er der så i grunden ikke at kunne lide?

34.010 miles står tælleren på. Farven hedder Zagato Valiant Blue og interiøret er burgundy læder. Prisen er excl. afgift.