Spring til indhold

Ferrari 308 GT4 – 1977

Da Dino 308 GT4 blev præsenteret på Paris Motor Show i 1973 var den et både banebrydende og kontroversielt design. Det blev den første af mange årtiers Ferrari modeller med centerplaceret V8 motor. Kontroversiel fordi det kantede Bertone design efter manges mening ledte tankerne mod Lancia Stratos og Lamborghini Urraco og var et brud med Pininfarinas kurvede linier, der havde været kendetegnet for Ferrari gennem mange år. Det var lidt af en bedrift, at Bertone fik plads til både en V8 motor og et lille, men brugbart bagsæde i en 2+2 sportsvogn med en akselafstand på kun 2550 mm.

Fra 1976 fik modellen endelig lov at bære Ferrari navnet og alle Dino emblemerne forsvandt fra bilen. De 2 strømfordelere blev erstattet af en enkelt og der kom tågelygter monteret bag grillen. Den lækre aluminiumsmotor med 4 overliggende knastaksler ydede stadig 255 HK i europaversionen og 25 HK mindre i US versionen.

Denne GT4 må være blandt de absolut fineste der eksisterer. Den blev importeret af formanden for den danske Ferrariklub, der havde den i 25 år. Bilen står fuldstændig original og har endda sin oprindelige Azzurro Metalizzato lakering fra fabrikken. Den er altid blevet serviceret og har kun kørt 62.000 KM. Den fremstår uhyre flot ude som inde med en ganske let, smuk patina. Prisen i DKK er excl. afgift.