Spring til indhold

Fiat 850 Coupe – 1965

850 familien fra Fiat omfattede adskillige modeller af meget forskelligt udseende, men alle baseret på samme mekanik, der grundlæggende tog udgangspunkt i teknikken fra den populære Fiat 600. En af mere spektakulære var den lille Pininfarina designede Coupe. En lille, køn sportsvogn, der kunne minde om en Ferrari, der ved et uheld var blevet kørt på kogeprogrammet. Den blev præsenteret på motorshowet i Geneve i 1965.

Den første serie 1 var med 843cc motor på 47 HK. Ikke just nogen asfaltbrænder, heller ikke dengang, men alligevel frisk og veloplagt og ganske underholdende at køre. For den der i 60’erne havde lidt mere økonomisk formåen end til Vespa’en, passede bilen perfekt til en lårkort kjole fra Mary Quant og et par lange støvler.

Denne 850 Coupe er af den allerførste årgang og derfor en serie 1. Den kendes hurtigt fra Serie 2 (Sport Coupe), der har 4 baglygter. Importeret fra Italien i 2010 af en Fiat samler, der oprindeligt ville bygge den om til historisk race. Men bilen var for fin til dette, og derfor blev den bibeholdt som hverdags klassiker. Men bilen kommer dens oprindleige italienske vognbog/regsitrerings attest fra 1965! Alt på bilen er i god stand og den kører og fungerer glimrende. Bilen er synet og afgiften er betalt, så her er beviset for, at man sagtens kan anskaffe en underholdende og usædvanlig klassiker for langt under et 6-cifret beløb.