Spring til indhold

Ford Cortina – 1967

Fords familiebil i mellemklassen fra 1962, blev en kæmpe succes for Ford. Egentlig ville ledelsen hos Ford have lavet en helt lille kompakt bil, for at få del i den succes, som BMC havde med deres Mini. Omkostningerne ved at omstille produktionsapparatet til en kompakt minibil på fabrikken i Dagenham, var imidlertid mere en Ford ville acceptere. Cortina’en blev heldigvis uhyre populær og var i tresserne Englands mest solgt familiebil år efter år.

Mark 1 modellen var i produktion fra 1962 til 1966 i forskellige udgaver, herunder specialmodellerne 1500 GT og den lynhurtige Lotus Cortina med 1600 twin cam motor. De lå helt fremme i feltet på Europas motorbaner i 60’erne. Kombinationen af lav vægt og en kraftig motor har altid være en stensikker opskrift på succes i motorløb.

Vores 1200 De Luxe her er registreret første gang i 1967, hvor den større Mark 2 Cortina havde afløst, så vi antager at denne er produceret året før. Den er så vidt vi kan se i store hele urestaureret. Med den 1200 cc store Kent motor tager den ikke ligefrem magten fra chaufføren, men den starter promte og kører som en symaskine. En herlig og overkommelig klassiker, som vi husker fra vores barndom og som vækker begejstrerede miner hos medtrafikanter. Leveres med de gamle sorte nrplader.