Spring til indhold

Innocenti Mini Cooper 1300 by Pavesi – 1974

Udover at være en lille, praktisk bil, blev Mini også lidt af et modefænomen, specielt i 1960’ernes swinging London. For dem der ville og kunne ofre lidt mere på sagen, fandtes der adskillige firmaer der byggede specialversioner af Mini’en. Af de mest kendte var Harry Radford, der leverede coachbuilt Mini’er til mange af datidens berømtheder. Peter Sellers, James Garner, Enzo Ferrari, samtlige medlemmer af Beatles havde hver en specialbygget Mini, og på den hjemlige jetset scene blev Margit Brandt ofte set i det københavnske gadebillede i sin luksuriøse Wood & Pickett Mini.

Også Italien er kendt for deres mange små selvstændige karrosseri- og tuningsfirmaer. Her var det naturligt at bruge den italiensk fremstillede Innocenti Cooper som udgangspunkt for specialbyggede Mini’er. Det menes at Carrozzeria Pavesi i Milano byggede mindre end 100 eksemplarer af disse yderst eksklusive Mini’er. En ting er dog sikkert: Da de blev specialbygget efter kundens ønsker, er der ikke to der er helt ens. De blev bestilt af velhavende kunder, der ville have deres lille, hurtige og praktiske bybil udstyret med den ypperste luksus, som kunne sammenlignes med en Rolls Royce, Bentley eller Ferrari. Udgangspunktet kunne naturligvis kun være topmodellen Innocenti Mini Cooper 1300.

Denne Pavesi Cooper har næsten alle optioner der kunne fås: Kabine i tyk Connolly læder med tæpper og loftsbekædning i ren uld, instrumentbord og karme i poleret valnøddetræ, elektriske ruder, tonet glas, elektrisk udløsning af passagerdør, benzin- og bagagerumsklap, specialbygget dobbelt udstødning, tidstypisk vinyltag, integrede skærmforøgere i stål og guldforseglet motor.

Frontgrillen er et specielt design med smukt integrerede tågelygter. Bilen står endvidere på nogle sjældne italienske  StilAuto alufælge med Michelin XZX dæk, og som på alle Innocenti Coopers er alt udvendigt blankt trim som rudelister, kofangere osv. i rustfrit stål, ligesom den har de trekantede trækruder i dørene, også kendetegnende for en Innocenti.

Det er således en yderst sjælden og meget luksuriøs Mini Cooper vi har fornøjelsen at præsentere her. Den er meget flot og velholdt og de 8.700 km, som tælleren står på, menes at være bilens originale km-stand. Bør ses af enhver seriøs Mini samler. Prisen er excl afgift.