Spring til indhold

Innocenti Mini Cooper – 1973

BMC’s samarbejde med Innocenti blev indledt allerede i 1960 med produktionen af Austin A40. Fernandino Innocenti grundlagde sin virksomhed 1931 og blev en stor producent af stålrør, hovedsaligt på grund af et godt patent på stillads systemer og senere storproduktion af Lambretta scootere. Fabrikken var ikke nogen baggårdssmedie, hvilket kan ses på billedet herunder af det imponerende fabriksanlæg i Milano.

I 1965 begyndte Innocenti at producere BMC’s Mini og deres Mini’er var både mere luksuriøse og bedre bygget end dem BMC selv fremstillede på fabrikken i Cowley i England. Toppen af de italiensk byggede Mini’er var denne Cooper med tilnavnet Export med Austin 1300 GT motor. Alle delene til den italienske Cooper blev indkøbt lokalt. Et rigtigt instrumentbord i fuld bredde og med hele 6 instrumenter, trekantede trækruder, kofangere og rudelister i rustfrit stål og ekstra forstærkninger til bagsædeseler, så også børnene bagi kunne sidde sikkert fastspændt, var blandt kendetegnene på Innocenti Mini Cooper Export.

Udover den kolossale succes i rally- og banesport, blev den lille Mini også et ‘fashion statement’ i 60’erne. Kendte personer som John Lennon, Peter Sellers, Britt Ekland og herhjemme designer- og tøjparret Margit og Erik Brandt, lod sig gerne se i en Mini. Den italienske Mini er også i dag i Italien en bil, der bliver lagt mærke til.

Denne kommer via Belgien og er som billederne forhåbentlig viser i flot stand. Leveres nysynet og med afgift.