Spring til indhold

Jaguar Mk 2 3.8 – 1962

Jaguars Mk 2 er en smuk, elegant og rummelig saloon i luksus mellemklassen. Den var desuden en af de hurtigste biler da den var ny. Den kraftige 6 cylindrede XK motor med 2 overliggende knastaksler og skivebremser på alle 4 hjul, var sammen med det luksuriøse og komfortable interiør med til at gøre bilen populær blandt de mere velstillede. Den kraftigste af Mk 2 modellerne var netop denne 3.8 liter. Fabrikken opgav ydelsen 220 HK. Det var 2-3 gange mere end de fleste andre biler i den pæne mellemklasse og og det gjorde faktisk Mk 2 Jaguaren til noget nær den hurtigste 4-dørs saloon på markedet. 

Bilen her er oprindeligt en California bil, som blev restaureret fra 2002 til 2005. Den var fra ny udstyret med en Borg-Warner automatgearkasse, der er udskiftet med en nyrenoveret fuldsyncroniseret 4-trins manuel gearkasse med overdrive. Samtidig blev motoren totalrenoveret herunder blandt andet topstykket, der ved samme lejlighed blev ombygget til drift med blyfri benzin. Den har endvidere den store behagelighed at have servostyring, for den gamle Mk 2 kan ellers være noget tung i styretøjet, specielt ved parkeringsmanøvrer. Bilen blev afslutningsvis lakeret i Old english white der sammen med et komplet nyt interiør i rødt læder er en af de bedste farvekombinationer til en Mk 2. Ved samme lejlighed blev der monteret et rustfrit udstødningssystem. Siden restaureringen for 7 år siden har bilen nu kørt 15.000 km.

Alt på bilen er i orden og den er en fornøjelse at køre. Den er stadig i meget fin ‘drivers’ condition og prisen er uhyre attraktiv for så godt et eksemplar af den mest eftertragtede Mk 2 Jaguar. Så selv om den var den foretrukne ‘getaway’ car for 60’ernes bankrøvere, så behøver du ikke røve en bank for at blive ejer af denne. Bemærk venligst, at vi derfor ikke tager en anden bil i bytte.