Spring til indhold

Jensen Interceptor – 1974

Så er det tid at binde charmekluden, studse moustachen og finde 60’er grooven. Vi bringer den mægtige Jensen Interceptor. En af de ypperste repræsentanter for engelsk håndbygget overklasse og et ligeså selvfølgeligt valg for en gentleman, som et sæt skræddersyet tøj fra Savile Row. En Interceptor har aldrig været en stangvare og slet ikke i cabriolet udgave som her. En Interceptor blev også det foretrukne valg for en række af datidens celebrities, som golfspilleren Jack Nicklaus, Farah Fawcett, Tony Curtis, Princess Anne og Cream trommeslageren Ginger Baker. For at citere en gammel Jensen brochure: ‘At eje en Jensen fortæller mere om dig, end du selv kan sige.’

Interceptoren var i produktion fra 1966 til 1976. Ud af de 6.400 eksemplarer der bygget over de 10 år, var kun 267 cabriolet’er. Italiensk design (Touring), engelsk bilhåndværk og amerikanske muskler. Motoren var en Chrysler ‘big block’ V8 på 6.3 liter og fra 1971 på kolossale 7.2 liter (440 CUI). De fleste med TorqueFlite automatgear. 

Vores cabrio her, var for få år siden gennem en større restaurering og den danske ejer har brugt mange penge og tid på bilen. Den fremtræder også særdeles gennemarbejdet, både mekanisk og kosmetisk. Det er en ganske særlig fornøjelse at sætte sig bag rattet og starte den store big block motor. Bilen er ikke skræmmende hurtig, men den giver alligevel et overvældende indtryk af styrke og overskud. Man kører naturligvis ikke en Interceptor som en hooligan. Det ligger slet ikke til dens natur. Det er den overdådige luksus, der føres frem med værdighed og viden om, at kan det ikke være anderledes, så bliver de langt de fleste medtrafikanter sat på plads med et langt, overbevisende træk.

Der fandtes hurtigere biler dengang, som Ferrari, Porsche eller Lamborghini. Der var var også biler med mere prestige som en Aston Martin eller en Bentley eller luksus som en Rolls, men der var reelt ingen biler, der forenede alle dyder med samme overbevisende stil som en Interceptor. Tager man også prisen med ind i ligningen, er en Interceptor svær at komme uden om.

Vi tillader os at linke til en af MotorRetro’s altid meget læseværdige artikler og fascinationen af en de helt store Grand Tourer vogne,  Jensen Interceptor.

Se også den originale Jensen Interceptor brochure ved at klikke på linket her.

Prisen er inklusive dansk afgift.