Spring til indhold

Kougar 4.2 Super Sports – 1971

I starten af 1960’erne var Jagaur Cars Ltd. ikke helt sikker på, at deres dengang nye E-Type ville blive en succes. Jaguar ville derfor gerne have en sportsvogn, der mindede mere om 50’ernes racervogne. Hos Kougar Cars Ltd. bestilte man derfor en en serie på 250 sportsvogne. Jaguar leverede al mekanikken, motor, gearkasse, bagtøj osv. Kougar byggede en meget avanceret vogn med en kraftig rørgitterramme og med uafhængig affjedring på alle 4 hjul med dobbelte wishbones. Ren racerteknik.

Den første serie Kougar Sports blev solgt gennem de engelske Jaguar forhandlere og stod til salg i deres showrooms side om side med E-types og Mk II Jaguars. Kunderne kunne vælge mellem 3 motorstørrelser 3.4, 3.8 og 4.2 L. Nu blev E-typen jo som bekendt en af alle tiders største sportsvognssuccesser og efter den første serie på 250 biler, indløb der ikke flere ordrer fra Jaguar hos Kougar.

Denne Kougar er fra den oprindelige første serie og med den største motor på 4.2L. Med 3 store SU karburatorer, mere end 225 HK og et kolossalt drejningsmoment til den kun godt 900 kg tunge bil, er ‘Il Tempo Gigante’ her en ganske kraftig sag. Elektrisk overgear på Moss gearkassen sørger for en behagelig cruisefart ved forholdsvis lave omdrejninger. Bilen leveres med fin kaleche og løse dørsider, så man kan køre i al slags vejr. Bilen har veteranstatus og prisen er inklusive dansk afgift og klar til indregistrering.