Spring til indhold

Lotus Super Seven S2 – 1961

DKK 229.000

Colin Chapman var allerede vild med biler, da han begyndte at arbejde for British Aluminium Company i 50’erne og det var formentlig her, han lagde grunden til sin evige stræben efter at gøre sine biler så lette som overhovedet muligt. Lette biler klarer sig med mindre (og lettere) motorer, mindre bremser, mindre og lettere alting og dermed kommer konstruktøren ind i en god designspiral. Chapmans biler kørte med små motorer i cirkler om tungere biler med dobbelt så meget motorkraft eller mere.

Da Lotus Seven Series 1 kom i 1957 som kit car, lignede den ved første øjekast forgængeren Six. Bygget på rørgitterramme beklædt med aluminium, uden døre og bortset fra et lille vindspejl, uden beskyttelse af nogen art mod vejrliget. Op gennem 60’erne blev den stadig mere forfinet i Serie 2 og Serie 3 og med stadig kraftigere motorer. Lotus var alt for lille en producent til selv at fremstille motorer og gearkasser, så man købte forskelligt ind. Lige fra de bedagede, sideventilede Ford motorer fra Anglia og Popular i starten, over de små lette Coventry Climax aluminiumsmotorer og til Fords ‘Kent’ 1300 og 1600 cross-flow motorer og sluttelig, med Lotus egen 1600 Twin Cam, som det endelige højdepunkt. I 1973 overtog Lotus forhandleren Caterham rettighederne fra Lotus og fortsatte produktionen af den lille Seven, her efter kaldet Caterham Super Seven.

Her er der imidlertid tale om en ægte Lotus Super Seven produceret i 1961 og ikke en af de utallige replica’er, der er bygget efterfølgende. 1499ccm Kent motoren er her forsynet med de klassiske 2 dobbelte Webere, der sørger for frit åndedræt med dertil hørende lydbillede. Motoren er yderst frisk uden at være overvældende, hvilket klæder den lille sprøde bil. Det er svært at sige noget om den lille Sevens køreegenskaber, som ikke er sagt i forvejen. Den leverer en af de mest intense køreoplevelser man får i nogen bil, der kan indregistreres til brug på offentlig vej – uanset pris! Den er rå, den er direkte, den er hurtig og man lander altid fra en køretur i en Seven med et svedent grin, der går fra det ene øre til det andet. Stærkt vanedannende!

Denne bil er kendt vidt og bredt, da den tidligere ejer var yderst velkendt i Lotus miljøet. Oprindeligt importeret fra England i 1999. Bilen er blevet holdt stramt minimalt og ganske originalt, hvorfor man ikke er faldet for fristelsen for at montere kæmpe hjul og opgraderede det ene og det andet. Bilen er praktisk taget som den forlod fabrikken nu her for over 60 år siden. Der medfølger et stort ringbind med bilag og masser af historie fortælling, der vidner om et ægte entusiast ejerskab gennem årene. Og det har sin charme at kunne køre den lette bil ekstremt hurtigt rundt om et sving med lidt hvinen og skrig fra de smalle hjul.

Leveres synet og indregistreret med historiske sorte nummerplader