Spring til indhold

Maserati Ghibli II – 1995

Denne bil er solgt, tak.

Englænderne har et begreb, de kalder en Q-car. Udtrykket er ikke hentet fra James Bond, men i den engelske flåde, hvor et Q-ship under 2. verdenskrig, var betegnelsen for et krigsskib camufleret som et handelskib. En Maserati Ghibli II er indbegrebet af en Q-car. En bil i afdæmpet, elegant design, men svært bevæbnet under den ulastelige habit. En gentleman af ydre, men med en stor kølle bag ryggen. Ghibli’en var Maseratis svar på BMW M3, Mercedes AMG modeller og andre performance sportssedan’er i toppen af hierakiet.

Maserati Ghibli er et studie i luksus og performance, med interiør i Connolly læder og poleret ‘burl’ elmetræ. Den fine V6 motor med 2 turboladere, sender den noble sedan til 100 km/t på 5.7 sekunder og især mellemaccelerationen ved motorvejsfart, er ødelæggende for selvtilliden hos legesyge medtrafikanter.

Her er et ekstremt velholdt eksemplar af Maserati’s Ghibli II med fuld historie og dokumentation. Den er passet og serviceret helt uden hensyntagen til omkostningerne. Det er den sene 95-model med 6-trins gearkasse, den stærke 2.8 V6 motor og fra det år, hvor den for alvor nyder godt af Fiat/Ferrari’s ejerskab og deres økonomiske og organisatoriske ressourcer på kvaliteten.  Bilen er holdt helt original, bortset fra en hundedyr free-flow udstødning i rustfrit stål, som lægger ekstra ydelse, til de i forvejen 286 HK. Dansk registreret siden 1999. Kun sommerkørt i de samme 11 år og aldrig i regnvejr. KM 115.000. En bil for kendere.