Spring til indhold

Mercedes Benz 230 – 1971

Mercedes mellemklasse sedan, W114 serien fra 1968, var bilen, hvis man havde økonomien i orden til at være godt kørende og samtidig demonstrere lidt underspillet klasse. W114 og de mindre 4 cylindrede W115 eller ‘strich acht’ som tyskerne kalder dem, udstråler klassisk prestige uden at være prangende.

Udadtil var der ingen forskel på basismodellen 200D W115 og den her noget dyrere 230 W114 serie med 6 cylindret rækkemotor. Selv efter dagens standard her 40 år efter bilen blev født, er det stadig en velfungerende bil, der hvad sikker fornemmelse, kvalitet og komfort angår, ikke lader moderne biler meget efter. Bilen var eksklusiv, havde en avanceret affjedring og fantastisk byggekvalitet.

Mercedes markedsførte den selv som deres kompaktklasse, da den er mindre end den store S-klasse fra 60’erne. W114 er dog langt fra nogen lille bil. Kabinen er rummelig og 4 personer med fuld bagage er ikke noget problem. Med Bosch Jetronic insprøjtning starter den prompte i al slags vejr og den 6-cylindrede rækkemotor trækker rent og magtfuldt.

Vores 230 her solgte vi allerede sidste år til en glad ejer. Han har dog nu fået så meget smag for klassikerverdenen, at han har valgt at ”up-grade’ til en 6-cylindret. ærkeengelsk roadster. Det er jo noget helt andet og det gør ikke Mercedesen ringere.  Den er i flot og original stand og har medvirket i flere film og TV-serier, bl.a. ‘Krøniken’. Bilen er nysynet (med 8 år til næste syn), har veteranstatus og stadig sine sorte plader.