Spring til indhold

Mercedes Benz 280 SE – 1970

Da Janis Joplin i 1969 gik på scenen på Woodstock og sang sin lille hymne til begærligheden, var det disse biler hun sang om. Mercedes store coupéer og convertibles. Da disse biler var nye, var de ikke blot de bedste biler der kunne købes for penge, hvis man ellers havde nok af dem. De var også de bedste biler der kunne bygges dengang. De havde stil og kvalitet og de var påhæftet et prisskilt, der matchede. Den elegante 280 SE cabriolet med Mercedes interne modelbetegnelse W111, er vel den ypperste repræsentant for den eksklusivitet, der karakteriserede Mercedes i de år. I perioden februar 1968 til maj 1970 blev der kun bygget 1.390 eksemplarer af denne fornemme vogn.

Denne 3-ejers ‘Breitkühler’ blev oprindelig solgt i St. Louis, Missouri, hvor dens første ejer havde den til 1979. Bilen kom til Danmark i 2008 hos sin tredie ejer. Bilen var i god stand, men den danske ejer besluttede i forbindelse med et ønske om at fjerne de gule sidemarkeringslygter, at skille bilen totalt ad. Det endte med en komplet renovering af karosseri, efterfølgende heloplakering i elfenbenshvid, nyt interiør i mokkabrunt læder (bilens originale farvekombination) samt en grundig servicering af motor, gearkasse og anden mekanik. Regningen endte på 350.000 kr.

Resultatet er, at bilen nu fremstår i ualmindelig flot stand. Den er 100% i orden og kører som kun en Mercedes i topform gør. Den 6-cylindrede rækkemotor på 160 HK (DIN) spinder silkeblødt og veloplagt og den 4-trins automatkasse med ratvælger fuldender fornemmelsen af opulent luksus. Bag rattet og det smukke art deco inpirerede instrumentbord betragter man i ophøjet ro og værdighed verden omkring sig. Denne eftertragtede “Breitkühler” version er et samlerobjekt og har kun kørt i alt  68.000 miles fra ny. Prisen er eksklusive dansk registreringsafgift som er ca. 65.000 kr. So, oh Lord…