Spring til indhold

Mercedes Benz E200 Cabriolet – 1994

DKK 189.000

Husk at se den flotte præsentations video nederst

For mange står de 2 Mercedes-Benz modelserier W123 og W124 som noget af den ypperste kvalitet der har forladt luksusmærkets fabrikker i Stuttgart. En velpasset W124 (1985-1997) forekommer nærmest ikke at være til at ødelægge eller slide op. 124 serien står for Mercedes kvalitet når det er bedst. Produceret fra 1984 helt frem til 1997 i et utal af varianter og motorer. Motorer fra S(L) modellerne blev passet til, og så havde Mercedes et særdeles diskret Autobahn lokomotiv. I Cabriolet udgaven er det denne tårnhøje kvalitet der gennemsyrer hver en detalje i bilen, kombineret med en udsøgt elegance. Mercedes tradition for ”pillarless” design i deres Coupe og Cabriolet modeller uden B-stolpe mellem forreste og bagerste sideruder er på fornem vis videreført her. På trods af en 10 cm kortere bund i forhold til sedanversionen, så rummer Cabriolet’en uden problemer – og i stor komfort – 4 voksne.

Her er der virkeligt tale om et velholdt eksemplar af slagsen. Den er rigt udstyret med først og fremmest en meget tyk og lækker læderstue med ortopædiske sæder. Aircondition og det for en Mercedes passende og u-undværlige automatgear mangler selvfølgelig heller ikke. Og naturligvis er kalechen – som er dobbelt isoleret – elektrisk betjent. Måske ikke den kraftigste motor variant, men den løfter opgaven fint og frisk. Og i virkeligheden har man jo slet ikke brug for mange kræfter i en åben vogn, den føres frem i afslappet stil.

Vi har netop lettere renoveret og gennemgået bilen, så den nu fremstår yderst indbydende. En velholdt 124 Cabriolet kan stadig høste anerkendende blikke i trafikken med sin diskrete overklasse elegance, som udstråler overskud og ophøjet ro fra en tid, hvor det fornemme mærke med stjernen på køleren stadig var i en klasse for sig selv.

Reservedele er der rigeligt af og til fornuftige priser, så det er overkommeligt at opretholde den fine stand bilen befinder sig i. Udlandet har fået øjnene op for denne model, og priserne er i støt stigning. Bilen henvender sig til en entusiast, der forstår at værdsætte den underspillede elegance og helt unikke bygge kvalitet, og bilen leveres nysynet, indregistreret og klar til at glæde sin nye ejer.