Spring til indhold

MG F 1.8i – 1997

Glæden var stor blandt MG entusiaster i 1995, da den første nye MG sportsvogn i mere end 30 år, rullede ud fra Rovers Longbridge fabrik i Birmingham . MG havde ikke haft en ny sportsvogn siden MGB helt tilbage i 1962. RV8 var ikke meget mere end en grundigt face lifted MGB. Bilerne med det octagon formede emblem havde trods alt været synonymet på den engelske sportsvogn. Den enhver squadron leader sprang direkte ned i fra sin Spit, når han havde været ude og pille et par ME109’ere ned fra himlen på sin eftermiddagstur over Dover.

De blev ikke skuffede. Den nye MG var en lille 2-sædet, ægte sportsvogn med centermotor og et attraktivt, tiltalende design. Samme størrelse som Mazda MX-5, som var dens direkte og største konkurrent. Den var på en gang meget moderne i sit udtryk og havde alligevel et vist klassisk MG look. Og så var den helt igennem britisk. Honda havde ingen reel part i den og BMW ankom for sent, til at få indflydelse.

Rovers kunststykke består dels i at lave en så kompakt bil, hvor man ikke lige umiddelbart kan se hvor motoren ligger. Dels har man forsynet bilen med en meget velfungerende Hydragas affjedring, der på en gang sikrer sportslige køreegenskaber og samtidig gør MGF til den mest komfortable lille roadster på markedet. Når man så samtidig gør chassiset til et af de mest vridningsstabile, så har man en meget velkørende sportsvogn. Den mindre rutinerede henter let forvognen ind på sporet igen ved at lette foden lidt fra gassen, når den presses og begynder at understyre. Presses den meget hårdt skifter den til, en for en centermotorvogn, relativt let og kontrollerbar overstyring. Motorpressen har adskillige gange haft den helt i top på prøvekørsler på bane, hvor den har været oppe mod ellers velkørende biler som MX-5, Lotus Elise, Porsche Boxster og BMW Z3.

Denne MGF har endnu ikke været udsat for det danske klima, for vi har hentet den i Italien. Der medfølger en helt ny hardtop (15.000 kr), som gør bilen yderst anvendelig som helårsbil. Som den måske eneste MGF i landet har den endvidere airkondition. Den er med servicebog, har kørt 95.000 km og vi har fået lavet stort service inklusiv ny tandrem inden hjemtransport. BEMÆRK NY PRIS