Spring til indhold

Porsche 356 SC Coupe – 1964

DKK 965.000

I 1948 fik Porsche godkendt deres 356 til gadebrug og modellen blev dermed den første Porsche i egentlig produktion. De tidligere racerprototyper var bygget i aluminium, men 356 fik et selvbærende karrosseri i stål. Af omkostningshensyn delte de første årgange fra slutningen af 40’erne mange komponenter med VW type 1. Porsche udviklede løbende modellerne og henover 356’erens levetid blev langt de fleste dele forbedret og forfinet i en grad, så der reelt var meget få komponenter tilbage fra den ældre fætter i Wolfsburg.

356 C er den sidste aftapning af 356’eren, idet den nok så berømte efterfølger 901/911 blev præsenteret på Frankfurt messen i august 1964 (men først sat i reel produktion i 1965). Teknisk opgraderet med skrivebremser hele vejen rundt og her i den kraftigste ”SC” version, hvor Porsche fik 95 HK ud af stødstangsmotoren. 

Den blå SC vi præsenterer her er på mange måder en unik vogn. Ikke bare er den ganske usædvanlig fin. Den er også så tæt på original som den næsten kan være. Bilen blev produceret i oktober 1964 og eksporteret til den svenske importør Scania Vabis. Kørt i Sverige frem til 2005, hvor den med kun 88.000 km på tælleren kom til Danmark. Vi har kendt bilen siden 2015, hvor vi solgte den til den nu forhåndværende ejer, der kun har kørt ganske lidt. Baseret på den omfattende dokumentation der medfølger, er vi overbeviste om, at km tællerens udvisende, 97090 er ægte!

Den har fuld matching numbers på både motor og gearkasse. Den er i den korrekte Bali blå (6412) og har sin originale røde kabine urørt og i helt utrolig velbevaret stand. Der medfølger CoA, der bekræfter den fulde originalitet af bilen.

Det er ganske, ganske usædvanlig at finde en så jomfruelig bil, snart 60 år gammel og stadig så velbevaret. Bilen kører ualmindeligt godt og henvender sig i det hele taget til en entusiast, der kun vil have det bedste.

Vi leverer bilen synet med historiske sorte nummerplader.