Spring til indhold

Porsche 911/996.2 Targa – 2003

BILEN ER SOLGT, TAK

Meget er skrevet om Porsches model 996 men sikkert er det, at her var tale om et afgørende skridt i historien om 911’erens udvikling. Porsche vurderede at den fremtidige udvikling af den klassiske luftkølede motor krævede konventionel vandkøling, og fabrikken udviklede derfor en 3,4 liters motor der ydede respektable 300 hk – stadig placeret i hækken, som det sig hør og bør i en 911. Serie I genbrugte dele af designet fra Boxster’en, herunder de nu så berømte forlygter med øgenavnet ”spejlæggene”. Det blev ændret i 2002 med introduktionen af Serie II, hvor også motoren blev videreudviklet til nu 3,6 liter med 315 hk. Det var også her at Targa versionen blev introduceret, i øvrigt med samme tagkonstruktion som fandtes i forgængeren 993’eren. Targa’en genkendes let på den mere spidse vinkel på bagerste siderude iforhold til de almindelige coupeer.

Dette eksemplar har kun kørt 62.500 km fuldt dokumenterbart og er hysterisk velholdt. Oprindeligt ejet af Porsche Sverige, og dermed loadet med fabriksmonteret udstyr. Af de bedre optioner kan nævnes: fuld læder kabine, 18” Carrera light weight fælge, indfarvet sideskørter, sportsudstødning, sports læderrat, forsæders rygskjolde i karrosseri farve (!), blå seler mm – i alt ekstra udstyr for over 300.000. Farven Polar Silber Metallic skal også bemærkes, idet den er lidt mere blå end den ellers så udbredte almindelige sølv metallic farve. Løbende serviceret hos autoriseret værksted. Bilen kom til Danmark i 2018 og har siden været ejet af en entusiast, der i den grad har passet på den. Der er ikke en skramme i (original) lakken, kabinen er som ny og bilen kører fremragende med sin 6-trins manuelle gearkasse og skønne lyd fra sportsudstødningen (der endda er med elektrisk styret spjæld åbning til sjov og ballade).

Bilen henvender sig til en kender, der kun vil have det bedste. Leveres nysynet og med fuld dansk registreringsafgift. Med den stigende interesse (og priser) for de bedre 996 modeller, er det i dag nærmest blevet umuligt at finde et eksemplar i udlandet at importere til den pris når afgiften medregnes. Oplagt investerings potentiale. Hvem kommer først?