Spring til indhold

Porsche 930 Flachbau – 1989

Gennem årene har Porsche leveret biler med specialudstyr efter kundeønsker. Ingen har vel været så radikale, som deres ‘Flachbau’ biler. I 1981 etablerede Porsche deres ‘Sonderwunch’ program. En specialafdeling på fabrikken, der eksisterede i knap 10 år og var i stand til at opfylde de fleste ønsker – hvis man havde penge nok. Og penge skulle der til hvis man ville have en ‘Flachbau’ model. En 930 var i forvejen blandt de absolut dyreste sportsvogne i verden på den tid. Ville man have en ‘Slant nose’ som den blev kaldt på engelsk, var det til en heftig merpris på typisk 60% og den kunne endda koste op til det dobblte af en almindelig 930, hvis man hakkede yderligere nogle ønsker af i bestillingslisten over ekstraudstyr.

Med inspiration fra deres voldsomme 935 racere, blev hver eneste slant nose håndbygget på fabrikken på en almindelig 930. Deraf den uhyrlige pris. Kun 948 stykker blev der produceret i de godt 8 år, den specielle bil kunne bestilles. Ikke alle var dog turbo’er som denne og det menes at kun ca. 70 var cabrio’er. 

Der knytter sig en lidt sjov historie til bilen her. Den kommer oprindeligt fra Las Vegas. Bilens første ejer spillede poker – det gør man jo på de kanter. Han sad med ved et bord med en af Las Vegas kendte high rollers og blev selvfølgelig blanket af. Han smed nøglerne til Porschen på bordet, gik all-in – og tabte. En dansk læge bosiddende i Las Vegas købte bilen og tog den med hjem til Danmark.

Den helt specielle turbo cabrio i ‘triple black’ version (sort lak, sort læder, sort kaleche) er der så vidt vides kun fremstillet 3 styk af. Velholdt og med en km-stand på kun 20.600 miles er den mildest talt lidt af en sjældenhed. Pris på forespørgsel.