Spring til indhold

Porsche Boxster – 2001

Da Porsche sidst i 1996 introducerede deres helt nye 2-sædede roadster med centermotor, blev den set som en efterfølger til den legendariske 550 Spyder fra 1950’erne. Designmæssigt er det da heller ikke svært at få øje på linierne fra den berømte forfader. Bilen blev meget hurtigt en succes for Porsche og den er blevet rost til skyerne for sine formidable køregenskaber. Basisudgaven havde 2.5 liters vandkølet boxermotor, der fra 2000 blev forøget til 2.7 liter og effekten steg tilsvarende fra 204 HK til 220 HK.

Boxsteren er en uhyre velfungerende sportsvogn og den berømmes igen og igen for sine fine køreegenskaber. Den er ligeså inpirerende på de små veje, som den er i es på en langtur ned gennem Europa og over de store Alpepas og den holder til det hele. Den tyske bilistorganisation ADAC har haft Boxsteren langt oppe på listen – ikke bare over sportsvogne, men biler i det hele taget, med færrest problemer.

Denne 2.7 er med Tiptronic, Porsches automatgear. Bilen kommer fra Mannheim i 2006 og siden 1 dansk ejer. Den er med fuld service og ekstremt velholdt. Det er faktisk svært at se at den overhovedet er brugt. Bemærk KM-stand kun 70.000