Spring til indhold

Porsche Boxster 3.2S – 2000

Det er ikke svært at se, hvor chefen for Porsches designafdeling, hollænderen Harm Lagaay, har hentet inspiration, da han trak stregerne til Boxsteren. Designet er under stærk indflydelse fra 50’ernes Speedster og specielt 550 Spyder. Da Boxsteren blev præsenteret i slutningen af 1996, var den Porsches første sportsvogn med centermotor siden 914 modellen helt tilbage fra 1969.

Porsche havde haft adskillige år med sløje salgstal og Boxsteren markerede et vendepunkt. Dels var den en tiltrængt fornyelse af modelprogrammet og dels var Toyota blevet konsulteret. Det betød en sænkning af produktionsomkostningerne med genanvendelse af en række dele. Blandt andet kommer forskærme, frontklap og lygter direkte fra den dyrere 996 model. Også motoren er den samme 6 cylindrede boxermotor som i 996, omend med lidt mindre slagvolumen. Boxsteren kunne derfor sendes på markedet til en væsentlig lavere pris end storebroren 996 og det betød mange nye kunder i butikken.

De nye Boxster kunder blev forkælet med en uhyre kompetent bil. Når det gælder køreegenskaber og køreoplevelse, er Boxster en af de sportsvogne der leverer mest – uanset pris. Specielt i denne udgave med den største 3.2 S motor på 252 HK, mangler man aldrig punch. Den har masser af moment, så man kan køre afslappet med lave omdrejninger uden at mangle trækkraft og den kan eksplodere i det karakteristiske snerrende vræl, der kendetegner Porsches 6 cylindrede boxermotorer. Den 6-trins manuelle gearkasse er en nydelse af præcision og styretøjet knivskarpt. Det der dog næsten imponerer mest, er de kæmpestore ventilerede bremser med 6-stemplede Brembo kalipre. Når bilen hentes ned fra høj fart sker det med kraft som føles, som man forestiller sig at lande et jagerfly på dækket af et hangarskib og blive fanget af wiren.

3.2 S’eren her i midnatssort er fra Californien og en 2001 model. Den har vel nærmest alt i udstyr lige fra de store 18″ splitfælge til den velfungerende elektriske kaleche. Fuld læderkabine, klimaanlæg og et væld af elektriske bekvemmeligheder, for blot at nævne nogle. Bemærk km kun 47.000. Sælges også uden afgift for kr. 185.000. Pris nysynet og med dansk afgift.