Spring til indhold

Saab 900 Turbo Cabriolet – 1995

DKK 179.000

Husk at se præsentations video nederst

I starten af firserne foreslog SAAB’s amerikanske importør at introducere en cabriolet for at øge interessen for mærket, der i USA var kendt som en nichebil blandt akademikere på øst- og vestkysten. Ledelsen i SAAB gik i gang med udviklingsarbejdet og cabrioleten blev første gang præsenteret på biludstillingen i Frankfurt i 1983. Der var stor interesse for modellen og SAAB besluttede at igangsætte en produktion hos finske Valmet, hvor de første eksemplarer blev produceret i foråret 1986. Modellen blev en stor succes i USA såvel som i Europa, og har haft fremtrædende roller i flere amerikanske film, når der var behov for en bil der virkelig signalerede en stil der ikke var main stream. Siden da er Saab’s fine mellemklassebil i premiumsegmentet er gået hen og blevet en samlerbil.

Fabrikken i Trollhättan var blandt pionererne til at sætte turbo på deres produktionsbiler, noget der dengang i 1970’erne ellers var forbeholdt deciderede racerbiler og supersportsvogne som Porsche 930. Svenskerne fik imidlertid trykladningen både til at virke og til at holde, og Saab 900 er i mellemtiden gået hen og blevet lidt af et ikon i bilhistorien. Med model 900 fandt Saab sin egen niche, og den oprindelige udgave af 900 er i dag i stigende kurs blandt kendere. Af egen erfaring kan vi bekræfte, at en 900 Cabriolet reelt er en Schweitzer kniv på 4 hjul – den duer simpelthen til det hele. Hurtig feriebil på Autobahn med kalechen oppe, når Alperne er nået så ned med hatten og i bedste al fresco stil hen over bjergpassene og videre ned til de smukke søer i nord Italien. Det er livet med en youngtimer der vil noget.

Dette fine eksemplar blev i 2014 importeret fra Tyskland, og har siden været i pleje hos entusiast. Naturligvis passet og plejet efter forskrifterne og med fuld servicebog. Det er den sidste årgang af Saab 900 turbo med den kraftige fuldtryksturbo på 160 HK, den har elektrisk kaleche, lædersæder og alt i udstyr og er med automatgear som passer godt til bilens motorkarakteristik. KM-stand er beskedne 148.600 og bilen leveres naturligvis nysynet og indregistreret.