Spring til indhold

Triumph TR 6 – 1971

En Triumph TR er indbegrebet af en britisk sportsvogn. TR 5 og TR 6 udgør sammen den tredie generation af Triumphs klassiske TR serie og med sekscylindret rækkemotor, som afløser for de firecylindrede, fik de også motorkraft til at bakke deres macho udeende og rå køreegenskaber op.

Michelotti slog stregerne til TR 5 og det tyske firma Karmann fik til opgave at redesigne bilen. Med et begrænset budget endte det med, at kun for- og bagende blev faceliftet og selvom det er svært at se, så er hele karossen mellem de to aksler faktisk identiske, så en TR 5 og TR 6, for eksempel passer døre sammen.

Denne TR 6 er, som mange andre hjemtaget fra USA, der var Triumph’s største marked. Ved hjemkomsten til Danmark blev den restaureret til flot stand. Læderindtrækket og kalechen er flot udført af en autosaddelmager og ikke et af de billigere færdigsyede indtræk man kan købe i England. Bøsninger i undervogn, kardankryds m.v. er udskiftet, ligesom de gammeldags trækarmsstøddæmpere er udskiftet med nogle mere effektive teleskopdæmpere. Fælgene er nye Minilites. Prisen er inklusive dansk afgift.