Spring til indhold

Triumph TR6 – 1973

En Triumph TR er indbegrebet af en britisk sportsvogn. TR5 og TR6 udgør sammen den tredie generation af Triumphs klassiske TR serie og med sekscylindret rækkemotor, som afløser for de firecylindrede, fik de også motorkraft til at bakke deres macho udeende og rå køreegenskaber op.

Italienske Michelotti der også tegnede forgængerne TR4 og TR5 er designeren og det tyske firma Karmann fik til opgave at redesigne bilen. Med et begrænset budget endte det med, at kun for- og bagende blev faceliftet og selvom det er svært at se, så er hele karossen mellem de to aksler faktisk identiske, så en TR5 og TR6, for eksempel passer døre sammen.

Denne TR 6 er, som mange andre hjemtaget fra USA, der var Triumph’s største marked. Der er tale om en meget flot California bil som er solgt ny i Los Angeles og senere restaureret i både karosseri, interiør og motor. Omfattende dokumentation på ejerskab, service og restaurering. Få ejere og Heritage certifikat. Matching numbers. Sapphire blue med sort læder. En TR6 i topstand der skal ses og prøves.