Spring til indhold

Volvo Amazon 123 GT – 1967

Volvo Amazon havde længe været en succes, og efter dens introduktion på markedet i 1956 var dens ry som pålidelig slider med smukke former kun steget og steget. Netop bilens robusthed og gode køre egenskaber gjorde den velegnet til motorsport, og modellen deltog i alt fra jordbanerace over banesport til rally. Mest kendt herhjemme blev modellen nok med danskeren Jens Nielsen bag rattet – han deltog ikke mindre end 28 gange i det krævende Rallye Monte Carlo!

Indtil 1966 var den sportslige udgave af Amazon model 122S, men i 1967 besluttede Volvo sig for at markere mærkets image med en egentlig sportsmodel – og 123 GT var født. Den var naturligvis baseret på en 122S, men dog behørigt opgraderet med bl.a. extra lygter, omdrejningstæller, vekselstrømsgenerator, aflæggebakke og sportsrat. Teknisk var bilen forsynet med Volvo’s kraftigste motor på 115 HK, nemlig B18B fra P1800 sportsvognen. Denne var udstyret med 2 SU karburatorer og åbne filtre, hvilket gave en herlig lyd ved acceleration. Bagakselen blev monteret med spærredifferentiale, og på gearkassen kom der elektrisk betjent overgear, hvilket gjorde at en marchfart på 140 km/t på motorvej var en let sag for den nye 123 GT.

Denne 123GT med type nummer 133951 og chassis nummer 246436 er fra 1967, i original farven Rubinrød (farvekode 46). Oprindelig fra Holland, hvor den har haft to tidligere ejere. Bilen er yderst velholdt, og alt fungerer som det skal incl. overgearet. Den er en fornøjelse at køre, og går man til stålet kan den gamle dame skam stadig flytte sig med overbevisende fart. En oplagt Monty-kandidat, eller for den der vil ud at køre klassisk motorsport. Bilen leveres nysynet og incl. dansk registreringsafgift.

Hold Dem til Volvo – den holder til Dem.