Spring til indhold

Alfa Romeo 2000 GT Veloce – 1971

I vores snart 15 år som Bertone entusiaster, er det kun 3 gange lykkedes os, at finde en 2000 GT Veloce i så original og fornem stand som denne. At se og opleve denne bil, er som at træde ind i forretningen hos en Alfa Romeo forhandler sidst i halvfjerdserne, og se på en pæn, velholdt Bertone. Bortset fra en enkelt oplakering i midt 80’erne, fremstår denne bil praktisk talt, som den forlod fabrikken i Arese i 1971. Alle trim- og kromdele på bilen er de originale. Helt ned til tæpper og de originale Michelin XAS 165, selv på reservehjulet.

Bertonen er fra Schweiz og har haft 3 ejere fra ny. Den første en ældre herre, Fritz Jordi (født 1915), havde den de første 10 år, hvorpå den blev købt af konditor Katharina Fiechter (årgang 1956) i 1981, som ejede den frem til 2006, hvor den blev købt af en dansk samler. 

Schweizere er grundige og omhyggelige folk, hvorfor al dokumentation forefindes på bilen, herunder for ejerskab og speedometergaranti på 85.000 KM. Hverken motor eller gearkasse har nogensinde været åbnet og alt på bilen fungerer perfekt. Den har alle dokumenter fra ny, herunder servicehæfte, instruktionsbog mm. i den originale skindmappe. Den originale salgsbrochure er tilstede. De to originale nøgler, værktøjssæt og donkraft mangler naturligvis heller ikke.

Bilen har ikke været indregistreret i Danmark og er kun kørt enkelte ture på prøveplader af sin omhyggelige ejer, for at holde alle bevægelige dele i form.

Her er en ganske sjælden chance for den der sætter det originale højest, til at erhverve sig et ægte ‘time warp’. Det er efterhånden meget langt mellem disse originalbiler. Det er en sjælden bilglæde af de store, at sætte sig bag rattet og opleve eller genopleve, hvor fin en vogn Alfa’s lille smukke GT virkeligt var, da den var næsten ny. Prisen i danske kroner er inklusive dansk afgift.